Galvos skausmas

Galvos skausmas

Tai problema, kuri trikdo mūsų gyvenimo ritmą, atima daug energijos, darbingumo, sveikatos. Kaip suprasti galvos skausmo priežastis ir kaip gyventi, kad jis nesikartotų?

Visi organai ir sistemos organizme yra vieninga sistema. Galva priima signalus iš viso kūno, todėl nelengva suprasti, kuris organas signalizuoja mums apie problemą.

Dažnai griebiamės nuskausminančių vaistų ir nutildome skausmą, neišspręsdami priežasčių. Todėl procesas gilėja, o skausmas tampa lėtiniu…

Ką daryti? Užduokime sau keletą klausimų:

  • Kiek vandens išgėriau šiandien? Kiek vandens išgeriu kiekvieną dieną?
  • Kaip gyvena mano virškinimo sistema?  T.y. dantys, burna, stemplė, skrandis, kasa, kepenys, plonasis ir storasis žarnynas. Viršutinė virškinimo sistemos dalis įsisavina, apatinė dalis šalina maisto ir kitas medžiagas. Be gero įsisavinimo ir šalinimo nė viena mūsų kūno ląstelė negali gerai dirbti.
  • Ką valgau, kaip valgau, kiek valgau? Iš ko save statau, taip ir jaučiuosi.
  • Ką nori man pasakyti mano skrandis? Ką jam tenka iškęsti dieną ir naktį?
  • Kaip veikia mano žarnynas? Nuo  žarnyne gyvenančios mikrofloros  tai pat priklauso medžiagų pasisavinimas ir šalinimas. O toliau – visų kitų organizmo sistemų veikla.
  • Kaip gyvena mano kasa? Nuo kasos fermentų priklauso maisto medžiagų suskaidymas. Nesuvirškintas ir neįsisavintas maistas vėl grąžina į užburtą ratą.
  • Nepamirškime kepenų. Kodėl pamirštame? Todėl, kad kepenų neskauda. O jų svarba nepaprastai didelė. Ir aišku, kad signalai apie kepenų būklę pasieks galvą.

O įtampa, stresas, sinusitas,  netaisyklinga kūno laikysena  ir  dar milijonas kitų priežasčių… Daugeliu atvejų galite susitvarkyti patys, rūpindamiesi savimi. Girdėta, tiesa?  Taip.  Kūnas niekada nemeluoja…

Stipriausi Lietuvoje 2017